recept
Nu påförmiddagen så har jag lagat el rättaresagt bakat två efterätter.
Testade två nya recpet jag inte gjort tidigare gjorde en kladdkaka med polkagris+ lite choklad & panacotta med vitcholkad..
Recpetet på polkagriskladdkakan hittade jag på: http://carolinejagbrant.blogg.se/matmedmera/2010/march/kladdkaka-med-polkagris.html
Jag lade till två-tre bitar mjölkcholkad oxå i smeten!
Panacotta med vit choklad
Ingridienser :
Testade två nya recpet jag inte gjort tidigare gjorde en kladdkaka med polkagris+ lite choklad & panacotta med vitcholkad..
Recpetet på polkagriskladdkakan hittade jag på: http://carolinejagbrant.blogg.se/matmedmera/2010/march/kladdkaka-med-polkagris.html
8 bitar
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 krm salt
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 100 g smält smör
- 1 dl polkagrisar
Ugnstemperatur
- 200º
Gör så här
Smörj och bröa en rund bakform, ca 23 cm i diameter. Krossa polkagrisen. Rör först ihop ägg och socker.Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt mer än gärna stå till nästa dag, då blir den så där kladdig men fast. Servera gärna med vispad grädde blandat med lite vaniljsocker
Jag lade till två-tre bitar mjölkcholkad oxå i smeten!
Panacotta med vit choklad
Ingridienser :
- 5 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g vit choklad
- 3 st gelatinblad
Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädden och vaniljsocker.
Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.
Kommentarer
Trackback