recept

Nu påförmiddagen så har jag lagat el rättaresagt bakat två efterätter.
Testade två nya recpet jag inte gjort tidigare gjorde en kladdkaka med polkagris+ lite choklad & panacotta med vitcholkad..

Recpetet på polkagriskladdkakan hittade jag på: http://carolinejagbrant.blogg.se/matmedmera/2010/march/kladdkaka-med-polkagris.html

8 bitar
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 1 dl polkagrisar
Ugnstemperatur
  • 200º

 

Gör så här

 

Smörj och bröa en rund bakform, ca 23 cm i diameter. Krossa polkagrisen. Rör först ihop ägg och socker.Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt mer än gärna stå till nästa dag, då blir den så där kladdig men fast. Servera gärna med vispad grädde blandat med lite vaniljsocker

Jag lade till två-tre bitar mjölkcholkad oxå i smeten!


Panacotta med vit choklad


Ingridienser : Gör så här:

Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Koka upp grädden och vaniljsocker.

Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.

Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0